KULTer.hu - Hegyalja Fesztivál 2011
31217
event-template-default,single,single-event,postid-31217,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Hegyalja Fesztivál 2011

2011. Júl. 13. - 10:00


Tokaj, Rakamaz


Slayer, Ladytron, Guano Apes, Mastodon, Scooter, Airbourne – csupán néhány név a Hegyalja Fesztivál 2011-es kiadásának fellépői közül. Közép-Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválján 12 éve hagyomány, hogy a különböző zenei stílusok legérdekesebb előadói váltják egymást a színpadokon. Ennek is köszönhető, hogy nem csak Magyarországról, de a szomszédos országokból is évről-évre Tokajba zarándokolnak a zeneimádók júliusban, hogy közel 80.000 társukhoz csatlakozhassanak. Érdemes rágyúrni a fejbiccentő izmokra: ritmusra bólogatáshoz és headbangeléshez is szükség lesz rájuk.
A civil és zöld programok is tartalmas elfoglaltságot ígérnek az érdeklődőknek. A most 25 éves nyíregyházi E-misszió idén is vár benneteket a Hegy’en. Mesélnek nektek a helyi termékek, termények vásárlásának fontosságáról, arról, mi is az a bio, mitől lesz valami fenntartható. A Közös Pont sátorban megismerhetitek a történelmi keresztény egyházakat, munkájukat, és sok lelkes tagjukat, akik veletek együtt fesztiváloznak. A Vajdasági Magyar Diákszövetség Újvidéki Tagszervezete a vajdasági magyar diákok és egyetemi hallgatók érdekképviseletével foglalkozó ifjúsági szervezet. A Hegy’en megismerkedhettek náluk többek között a Baranta harcművészeti stílussal, ami a történelmi magyar harci testkultúrából származó mozgások összegyűjtéséből jött létre. Drogprevenció, bűnmegelőzés, konfliktuskezelés, áldozatsegítés, jogi segítségnyújtás és lelki támasz, valamint a Holdsugár program keretében pingpong és csocsó bajnokságok várnak benneteket a KIM-nél. És még: “TEtt-program az áldozatokért és tettesekért”.
Ilyen zenei felhozatallal, a Tisza hűsítő vizével és a finom tokaji borokkal – amikből a fapados jegyárak mellett bőven jut majd mindenkinek – a nyár legsokszínűbb és legteljesebb nyaralása idén is minden bizonnyal csak a Hegy’ lehet.

  • 2011. július 13-17.