KULTer.hu - Hey, June! – Szabó Benedek és a Galaxisok
75864
event-template-default,single,single-event,postid-75864,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Hey, June! – Szabó Benedek és a Galaxisok

2016. jún. 20. - 20:00

Budapest


Müpa, Komor Marcell u. 1


heyjune

A Müpában ad koncertet Szabó Benedek és a Galaxisok 2016. június 20-án. A zenekar A legszebb éveink című lemeze a KULTer.hu 2015-ös top10 KULTlemez listáján az első helyen végzett.

A budapesti koncerten Szabó Benedek (ének, gitár), Sallai László (basszusgitár), Günsberger Ákos (gitár) és Bradák Soma (dobok) lépnek fel.

A sok közös emlékkel rendelkező formáció minden eddiginél valóságosabb díszletek között játszik a Müpában.  Egy különleges estére megelevenednek a régi időket idéző utcatáblák és a lámpaoszlopok, vendégek bújnak elő a sötét kapualjakból, miközben a zenekar jól ismert és soha nem hallott számokat játszik, ebben a formában először és utoljára.

Szabó Benedek a bajai Gyökkettő énekes-dalszerzője volt, mielőtt Budapestre költözött. Itt egy zajos kitérő (az álmodozós hálószobapopot játszó Zombie Girlfriend) után visszatalált a gyökereihez, megjelentette Kapuzárási Piknik című első szólólemezét, majd Galaxisok nevű zenekarával koncertezni kezdett. A legszebb éveink című folytatást az Index is 2015 legjobb magyar lemezének választotta.

Esemény a Facebookon