KULTer.hu - Hogyan tovább Tünet Együttes? Évadindító előadás és beszélgetés
103392
event-template-default,single,single-event,postid-103392,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Hogyan tovább Tünet Együttes? Évadindító előadás és beszélgetés

2018. Sze. 25. - 20:00

Budapest


Trafó, Liliom utca 4.


Fontos-e a kritikai megjelenés? Elgondolkodtatni vagy szórakoztatni akarunk? Miért tabu a szülésről beszélni? Függetlenek-e a függetlenek? Hogy készülünk ma egy színházi évadra? Lesz-e új bemutató? A Tünet Együttes évadnyitója alkalmából, a Burok – a táguló idő összehúzódásai c. előadás után Szabó Réka, a társulat művészeti vezetője beszél minderről és még sok másról.

A Burok – a táguló idő összehúzódásai c. előadás a nyári veszprémi és szegedi fesztiválokat megjárva, szeptember 25-én negyedik alkalommal születik újra a Trafó közönsége előtt. Az őszinte, intim, egyszerre érzelmes és groteszk darab a szülés élményét próbálja felidézni, elemezni, megmutatni, kifordítani mindazt, ami a csukott szemeken, a bőrön, a tudattalanon belül történt, testtel, szóval és képpel. A darab a táncosok saját élményeire épül, Dányi Viktória szülés utáni visszatérésével most újra az eredeti szereposztásban látható.

Az évadnyitó előadást beszélgetés követi, szülésről, születésről, az átadhatatlan élmények átadhatóvá transzformálásáról alkotói motivációról és kritikai megjelenésről, a független társulati lét sajátságairól, jövő évi terveikről.

Az előadás 20.00 órakor kezdődik a Trafóban, a beszélgetés a darab után, a kávézóban 21:30-tól kezdődik. Jegyvásárlás az előadásra itt lehetséges, a beszélgetésen a részvétel ingyenes.

A Facebook-esemény itt érhető el.