KULTer.hu - I. Kolorfesztivál Kazincbarcika
44916
event-template-default,single,single-event,postid-44916,ajax_updown_fade,page_not_loaded

I. Kolorfesztivál Kazincbarcika

2013. aug. 19. - 17:00

Kazincbarcika


Városszerte, több helyszínen


Kazincbarcika az ország legszínesebb városa lesz. Az újszerűség, a kreativitás és a kísérletező szellem jegyében – egy sikeres svájci pályázatnak köszönhetően – a település és vidéke új térségi márkát épít. Kazincbarcikából Kolorcity lesz, ahol egyedülálló képzőművészeti és kommunikációs projektek, illetve egy különleges összművészeti fesztivál, a Kolorfesztivál várja a művészetbarátokat.

Az I. Kolorfesztivál eseményei összekapcsolódnak a regionális szinten ismert és kedvelt XIII. Borsodi Művészeti Fesztivállal. Megtartva a régi rendezvény értékeit, immáron nemcsak a térségben élőket, hanem az ország minden kortárs kultúra iránt érdeklődő lakóját szólítják meg a szervezők.

A svájci fejlesztési program kulturális projektjei között szakmai művészeti napok, a Hello Wood által szervezett alkotótábor és különféle köztéri képzőművészeti akciók szerepelnek. Ezek során a városban található térbútorok, zöldfelületek kaphatnak művészileg is értékes, új külsőt, pluszjelentést; de lesznek tematikus szobortúrák, köztéri tárlatok és utcai művészeti akciók is. Mindemellett három év alatt összesen harminc kazincbarcikai köz- és lakóépület egy-egy előre kiválasztott felületén helyeznek el műalkotásokat.

A részletes program ITT olvasható.