KULTer.hu - II. Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokság
47383
event-template-default,single,single-event,postid-47383,ajax_updown_fade,page_not_loaded

II. Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokság

2013. nov. 15. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


II. Országos Slam Poetry Bajnokság
A Slam Poetry Budapest végre határozottan kijelentheti: hazánkban dübörög a slam! Tavaly ősszel került megrendezésre az I. Országos Slam Poetry Bajnokság, illetve idén tavasszal az I. Országos Team Slam Bajnokság, melyek szintén a Trafóban kaptak helyet.

A hagyományt folytatva tehát nem maradhat ki idén ősszel sem az egyéni slam bajnokság, mely a tavalyihoz hasonlóan egyszerre ad költészeti, színházi, zenei és vizuális élményt az egybegyűlteknek. Az Amerikából eredő slam poetry előadóköltészeti műfaj 2006 óta van jelen nálunk és az elmúlt években népszerűsége töretlenül ível felfelé.

A bajnokságon résztvevő 25 slammer a honi szcéna krémjéből került ki a kora ősz folyamán megrendezett selejtezőkön. A verseny idén is a slam trónért zajlik, melyet tavaly az Akkezdet Phiaiból ismert Süveg Márk „Saiid” vett birtokba, s most eljött az ideje, hogy megvédje vagy átadja a címet 2013 legjobbjának. A végeredményről öttagú zsűri dönt, melyben a három szakmai delegált mellett két fővel a közönség is képviselteti magát.

II. Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokság Döntő a Trafóban!!! Az eseményt az est elmaradhatatlan házigazdái, Mavrák Kata “Hugee” és Németh Péter “Zeek” moderálják, közben az Amoeba trió a zenei intermezzókért, a Kiégő Izzók pedig a látványért felel.