KULTer.hu - Illatszertár
36389
event-template-default,single,single-event,postid-36389,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Illatszertár

2012. dec. 31. - 15:00

1065 Budapest


Centrál Színház, Révay u. 18.Karácsony közeledik, a békebeli illatszertár forgalma a csúcson. Az egyik boltos, Asztalos úr eközben is szerelmes, és örül, hogy az ünnepet a még sosem látott kedvesével töltheti. De a bolt tulajdonosa, Hammerschmied úr furcsán kezd viselkedni Asztalossal. Munkahelyi viszály az oka? A kiállhatatlan és ellenséges Balázs kisasszony – aki még a fogkrémes tubust sem tudja rendesen megtölteni – fúrja Asztalos urat? Vajon tényleg eléri, hogy éppen karácsony napján veszítse el az állását? Ráadásul a szerelme sem válaszol a levelére… Asztalos úr élete, úgy tűnik, visszavonhatatlanul rosszra fordul, éppen karácsony ünnepén. Vagy mégsem?

A sikerdarab 75 éve, 1937-ben indult útjára, méghozzá nem máshonnan, mint innen, a Révay utcai színházból (anno Pesti Színház, ma már Centrál) és meg sem állt Hollywoodig, ahol három filmet is forgattak belőle.

Igazi karácsonyi, szívmelengető, szerelmes történet, és egyben a magyar drámairodalom egyik legkeresettebb exportcikke is. A Centrál Színház előadásának főszereplői: Kern András, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán és Simon Kornél. A rendező: Puskás Tamás.