KULTer.hu - Irodalmi étvágygerjesztő – A nagy gasztronómiai este
72168
event-template-default,single,single-event,postid-72168,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Irodalmi étvágygerjesztő – A nagy gasztronómiai este

2016. Már. 23. - 19:00

Budapest, 1111


Hadik Kávéház, Bartók Béla út 36.


hadik

Folytatódik az öt éves budai, kulturális rendezvénysorozat, a Hadik Irodalmi Szalon és most először kerül a gasztronómia az est középpontjába. Terítékre kerül minden, ami evés, ivás, hedonizmus, irodalmi csemege, kedvenc nagyi receptje. Étkek, italok, nagyevők, borisszák, kocsmák, piacok világa elevenedik meg. Az Irodalmi étvágygerjesztő esten négy meghívott vendéggel: Mautner Zsófiával, Ugron Zsolnával, Kárai Dáviddal és Gianni Annonival veszik végig kedvenc konyhai történetüket és azt, mit jelent számukra a főzés.

Az öt éves Hadik Irodalmi Szalon 2016. márciusában, fennállásának 60. estjén a gasztronómia világába kalauzolja Látogatóit. Felidézik Krúdy konyháját, hisz a szerző, Szindbád és Rezeda Kázmér szülőatyja fél mondattal képes volt éhséget és szomjúságot kelteni. Lévén született gasztronómus, s leginkább ínyenc. A vendégek között hazánk legsikeresebb szakácsait kérdezik kedvenc ételeikről, s amellett, hogy a szerzők saját könyveikből idéznek, beavatják a látogatókat féltett családi receptjeikbe is. Mit is tanultak a régi magyar szakácskönyvekből, saját nagymamájuktól, mi a titkos, legkedveltebb receptjük, tényleg a hasukon keresztül vezet-e a férfiakhoz az út és mit ajánlanak húsvétra az ünnepi asztalra?

Vendégek:

  • Mautner Zsófia – szakács, a Chili&Vanilia blog alapító szerzője, számos szakácskönyv, így a Főzősikola szerzője
  • Ugron Zsolna – író, gasztronómiai műsora, a Kastély a Kárpátokban címmel lett sikeres, recepteskönyve Hét évszak címmel 2013-ban jelent meg.
  • Kárai Dávid – ízHUSZÁR blog alapító szerzője, a NoSaltynak lapigazgatója, az 50 édesség, amit el kell készítened kötet szerzője
  • Gianni Annoni – a Pomo d’oro étterem tulajdonosa, aki főzőiskolát vezet az Olasz Kulturális Intézetben, és Gianni-val a konyhában címmel szakácskönyvet adott ki.

Az estre a belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna_juhasz@hotmail.com  címen.

Esemény a Facebookon

Belépőjegy: 1000 Ft