KULTer.hu - Isle of Man + Tape Delay
88139
event-template-default,single,single-event,postid-88139,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Isle of Man + Tape Delay

2017. ápr. 13. - 20:30

1075 Budapest


Mika Tivadar Mulató, Kazinczy utca 47.


mtm

A Ten years before havonta jelentkezik két feltörekvő zenekarral, akiket szeretnének szélesebb körben is bemutatni a Mika Tivadar Mulatóban. Az áprilisi eresztésben leader a chillwave, a dreampop, és a minden percében experimentális elektronika. Figyelj!

Isle of Man.
2015 januárjában FKA twigs egy dalának újraértelmezésével indította el saját egyszemélyes projektjét Matos Gergely, aki nemrég elsőként remixelhette a Middlemist Redet, közben márciusban megjelentette debütáló EP-jét is. Az Isle Of Man szinte kizárólag saját hangmintákból és field recording hangokból-zajokból-zörejekből építkezik, elektronikára és élő hangszerekre egyaránt támaszkodik a zenéje. Összességében különös emelkedettséget és misztikus atmoszférát áraszt és úgy experimentális, hogy a nagyívű dallamokat sem nélkülözi. Nem elszigetelt tehát, de önálló kis szigetet képez. Nemsokára érkezik Atmosphere II-re keresztelt lemeze, amin többek között az AGAVOIDból ismerős Dalma Tamara Puskás is közreműködött.

Tape Delay
A projekt Szőke Zoli nevéhez fűződik, aki énekes/zeneszerzőként jegyzi a dalokat, Zwickl Ábel állandó produceri jelenlétével. A Tape Delay Szőke Bence, Ménesi Móric és Háló Gergő közreműködésével egészül ki az élő fellépésekre. A pszichedelikus rock helyett azonban a Tape Delay-ben az elektronika és a szintik kapnak főszerepet, a dream popos, chillwave-es hangzás pedig hiánypótló és egészen egyedi az országban – talán ezért is nyerték meg a KERET tehetségkutatóját, a Kikeltetőt 2016-ban.

Belépő: 500 Ft

Az esemény ide kattintva érhető el a Facebookon