KULTer.hu - Isten hozott a semmiben – angol nyelven
30096
event-template-default,single,single-event,postid-30096,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Isten hozott a semmiben – angol nyelven

2010. nov. 28. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


Isten hozott a semmiben
A Temporary Distortion négydimenziós színpadi installációi színház, film és képzőművészet határán egyensúlyoznak. Felkavaró és elgondolkodtató munkák, a bezártság érzetét keltő, fülkeszerű díszletelemekkel és markánsan egyedi, visszafogott/letompított színészi játékkal.

A Temporary Distortion ízekre szedi és merőben egyedi módon alkotja újra a modern amerikai road movie zsánerét, hipnotikus, fojtogató, mégis magával ragadó atmoszférát teremtve. A Welcome to Nowhere egyszerre film és színpadi mű/színház. Az elhangzó dialógusok és a videó egy történet töredékei, amelyek egyszer egymást kiegészítve, másszor meghazudtolva futnak párhuzamosan.

Négyen bolyonganak az amerikai országutak útvesztőjében. A színészek feje fölötti vászon segítségével megkettőződnek a karakterek, megelevenednek az álmok, a sokszor tragikus, nyomasztó emlékek: éjszakai utazások kihalt sivatagi tájon, elhagyott alagút, öngyilkosság és gyilkosság képei. Hosszú, baljóslatú csendek, Lynch-i feszültséget árasztó, különös perspektívájú képsorok és elsuttogott vallomások közepette a nézőtéren, mint egy kirakós darabjait, próbáljuk összeilleszteni a részleteket.

“Túl sokáig maradsz egyhelyben és a rossz befészkeli magát a belsődbe. Észre sem veszed. Ez történik mégis. Legalábbis, így volt ez velem.” Folyton úton lenni egyszerre szabadság és csapda. Menekülés, ami nem kecsegtet a megnyugvás, a biztonság ígéretével, hiszen a saját emlékeinktől és démonainktól nem szabadulhatunk.

  • Író: Kenneth Collins
  • Rendező: Kenneth Collins
  • Színészek: Nick Bixby, Stacey Collins, Brian Greer, Lorraine Mattox, Stephanie Silver, Jessica Grace Pagan
  • Videó: William Cusick
  • Jelmez: TaraFawn Marek
  • Zene: John Sully
  • Hang: John Sully
  • Rendezőasszisztens: Christine Vartoughian