KULTer.hu - Joan Català: Pelat
102343
event-template-default,single,single-event,postid-102343,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Joan Català: Pelat

2018. okt. 16. - 17:00

Budapest


Trafó, külső helyszín, Liliom utca 41.


Aki nyitott szemmel járja Budapest köztereit, nemsokára belebotlik valami nagyon szépbe. Aki pedig egyszer megtalálta, ne engedje el.

Egy fatörzs és egy ember – az izgalmakkal teli mégis költői darab arra vállalkozik, hogy a tánc, a színház és az újcirkusz határait átlépve eltörölje a különbséget néző és előadó között. Rizikós, őszinte, és merész vállalkozás, amit sok megfigyelés előzött meg a testről, a mozgásról, az emberek viselkedéséről és a közösen szervezett mezőgazdasági munkáról. Szép és megható bizalmijáték, egyben közösségi élmény, amire nagy szüksége van ennek az országnak.

Joan Català Barcelonában született, kortárstáncot, fizikai színházat és bohócművészetet tanult. A színpadot egy lehetőségnek látja, ahol tárgyak, emberek és közeg találkozhatnak és összeolvadhat a játék és a munka azokon az eszközökön keresztül, amiket az egyes résztvevők magukkal hoztak. Az utcai, a városi tér érdekli. Ezzel az előadással számos díjat nyert, például a belga Miramiro fesztiválon a szakmai zsűri legjobb utcai előadásának járó érdemét.

A program ingyenes.

A Facebook-esemény itt érhető el.