KULTer.hu - Juhász Kata – Szoborrá avatom
39765
event-template-default,single,single-event,postid-39765,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Juhász Kata – Szoborrá avatom

2013. ápr. 10. - 20:00

1027 Budapest


Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Jurányi u. 1-3.2013. április 10-én kerül bemutatásra Juhász Kata koreográfus Szoborrá avatom (That’s alright with me) című új szóló előadása. A tánc, az installáció, a videómunka, a koncert és a performansz elemeit magába olvasztó rendhagyó előadás látlelet a közösség, a hatalom, a propaganda és a hitvallás viszonyrendszeréről: egyszerre szertartás, beavatás, rítus.

A Szoborrá avatom című előadás színpadképét Jeff Koons Made in Heaven, Popeye és korábbi, Statuary című sorozata ihlette. A produkcióban látható felfújható játékok mindennapi életterünk szimbólumai, amik egy háromszög alakú erőteret hoznak létre. Mindegyik szimbólum a társadalom egy-egy jellemző attitűdjére utal, a köztük lévő kapcsolat pedig viszonyrendszereinket jelképezi. A táncos és a zenészek ebben a térben játszanak és mozognak, miközben megtalálják, megfogalmazzák saját viszonyukat egymáshoz, a közönséghez, az aktuálisan fennálló hatalomhoz és annak bálványaihoz.

Juhász Kata koreográfus, táncművész 1996 óta készít önálló koreográfiákat és szóló előadásokat. 1998 és 2006 között a Frenák Pál Társulat szólistája volt: a társulat teljes repertoárját táncolta. Az együttessel vendégszerepelt mind európai, mind távol-keleti színházakban és fesztiválokon. 2006-ban megalapította saját társulatát, amivel rendszeresen fellép Budapesten és Európa külnböző rangos táncfesztiváljain. Jelenleg Like me, like me és a Rossz tanuló felel című, középiskolásoknak szóló beavató táncszínházi, drámapedagógiai programjával turnézik országszerte.

Az előadás az EMMI, a Nemzeti Kulturális Alap, a Műhely Alapítvány, a Fügeprodukció, a Jardin d’Europe, a 4 Culture Association, a SÍN Kulturális Központ és az Aulea Alapítvány támogatásával jött létre.

További részletek ITT.