KULTer.hu - Kálmán Eszter: A tó
81223
event-template-default,single,single-event,postid-81223,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kálmán Eszter: A tó

2016. okt. 11. - 20:00

1094 Budapest


Trafó – Kortárs Művészetek Háza, Liliom u. 41.Október 11-12-én mutatják be Kálmán Eszter új előadását, A tó-t a Trafóban, ami a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program. A hattyúk tava mesei motívumait felhasználó előadás a báb, a tánc, a test, a tárgy, a változás és átváltozás színpadi lehetőségeivel játszva, egy asszociatív képeskönyv lapozgatására invitálja a nézőket.

  • A rendező Bercsényi Péter bábművésszel és Dányi Viktória táncossal készített színházi eszközöket vegyítő előadást.
  • A produkció bábos és táncos viszonyára koncentrál, ők versengenek egymással, vagy épp alkotnak egységet – mígnem eltűnnek a határok élő test és élettelen tárgy között.
  • A hattyú és az őt kereső herceg figurája folyamatosan cserélődik a szereplők között.
  • Hattyúvá válhat egy kéz, egy törölköző vagy akár egy eldobott zsebkendő is.

Báb és test, bábos és táncos versengenek egymással, vagy épp alkotnak egységet, mígnem eltűnnek a határok élő és élettelen között. Küzdenek egymással, keresik egymást, játszanak és átváltoznak egy tükörsima felületen, amelyet bármelyik pillanatban felkavarhat egy hívatlan harmadik…

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg, s novembertől a Jurányi Házban lesz repertoáron.

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Staféta, FÜGE, Budapest Városarculati KFT., SÍN Kulturális Központ, Movein Studió