KULTer.hu - Karácsonyi WAMP a Millenárison
30153
event-template-default,single,single-event,postid-30153,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Karácsonyi WAMP a Millenárison

2010. dec. 19. - 10:00

1024 Budapest


Millenáris, B csarnok, Fény utca 20-22.


WAMP

Három WAMP, háromszor akkora helyen, háromszor annyi magyar design tárggyal és ajándékkal. December első három vasárnapján magyar iparművészek és designerek töltik meg a Millenáris B csarnokát. Míg a tervezők asztalai a legkülönlegesebb design tárgyaktól roskadoznak majd, addig a gasztrosarokban gasztrobloggerek forrasztják egybe a konyhaművészetet, illetve a designt.

„WAMP-ra járni életforma, habitus, stílus kérdése. A törzsvevők […] szinte már jól ismerik egymást. Művészpalánták, egyetemisták, Magyarországon élő külföldiek, fiatal nők, családanyák gyerekekkel és turisták a rendszeres látogatók.” – kulturpart.hu oldal.

Több mint vásár!

Vásár. Havonta – olykor annál többször – jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket, neves galériákat tár a nagyközönség elé. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol nem csak alkotók, és vásárlók, hanem budapestiek, turisták, kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok, bringások és családosok futnak össze. Évente egyszer kinyílik a nagyvilág felé, olyankor egy-egy designnagyhatalom legnevesebb alkotóit és munkáit látja vendégül Budapesten.

Belföldi turista. A WAMP maga is szívesen kimozdul a fővárosból: a második évétől egyre gyakoribbak az úgynevezett WAMP-projektek, amikor a megszokott helyszínt és időpontot elhagyva egy sűrített WAMP-megjelenés utazik fesztiválokra, kiállításokra, a designhoz kötődő rendezvényekre.

Partner. A WAMP másokkal is örömmel működik együtt: rendszeresen dolgozik felkérésre időszakos projekteken, részt vesz pályázatok lebonyolításában, megvalósításában. A közös munka gyümölcsét végül gyakran a hazai pályán, a WAMP vásáron tárja a nagyközönség elé. Így landoltak a festett műanyag tehenek és a KLM díjnyertes design-kofferei a vásáron vagy így került a WAMP-ra Design7 divatbemutatója.

Nagykövet. A WAMP a magyar design ügyét képviselő egyfajta ernyőszervezetként a design nemzetközi vérkeringésébe is bekapcsolódott: különböző nemzetközi projektek aktív tagjaként a magyar művészeket külföldön, a külföldieket pedig itthon mutatja be. 2008-ban a holland designereket, 2009-ben a finn designt ünnepelte egy-egy nemzetközi design fesztivál során a WAMP Budapesten. És így ismerhette meg a magyar designt New York, Bécs, Berlin és Peking.