KULTer.hu - Kávé és kritika a Trafó Kávézóban! – Tompa Andrea: A hóhér háza – Történetek az Aranykorból
29983
event-template-default,single,single-event,postid-29983,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kávé és kritika a Trafó Kávézóban! – Tompa Andrea: A hóhér háza – Történetek az Aranykorból

2010. nov. 9. - 18:00

Budapest


Trafó, IX. Liliom u. 41.


Kávé és kritika a Trafó Kávézóban!

Egy város kulisszái – ImPulzus 9.

Tompa Andrea: A hóhér háza – Történetek az Aranykorból

2010. november 09. (kedd) 18:00

Helyszín: Trafó Kávézó (Bp. IX. Liliom u. 41.)

A belépés ingyenes.

A József Attila Kör kritikai sorozatának kilencedik estjén a résztvevő négy fiatal kritikus – Horváth Györgyi, Lapis József, Szegő János és Turi Tímea – Tompa Andrea regényéről, A hóhér házáról beszélget. A színikritikus, műfordító Tompa Andrea első szépirodalmi műve egy nagyon is valóságos, és közben nagyon is mitikus városba, Kolozsvárra kalauzolja olvasóját. A fejezetnyi hosszúmondatok, az emlékezés-szekvenciák a hetvenes-nyolcvanas évek Kolozsvárját viszik színre.

A könyv blogja: http://ahoherhaza.blog.hu/

Havonta egyszer, az ingyenes ImPulzus esten minden néző a vendégünk egy csésze kávéra, némi édesre-sósra és persze irodalmi eszmecserére.

A József Attila Kör (JAK) a fiatal kortárs magyar irodalom több mint húsz éve működő szervezete, melynek elsődleges célja a pályakezdő irodalmárok indulásának segítése, a legújabb kortárs magyar irodalom kutatása, eredményeinek bemutatása és eljuttatása a közönséghez felolvasó- és vitaestek, konferenciák és rendhagyó középiskolai irodalomórák szervezésével, valamint a JAK-füzetek és a Világirodalmi Sorozat kiadásával. A JAK emellett számos hazai és nemzetközi programsorozat, ösztöndíjprogram és fesztivál aktív résztvevője, a fiatal irodalmárok egyik legfontosabb hazai érdekképviseleti szerve.