KULTer.hu - Kemény Gabriella: Zsebuniverzum – könyvbemutató
103429
event-template-default,single,single-event,postid-103429,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kemény Gabriella: Zsebuniverzum – könyvbemutató

2018. Sze. 29. - 19:00

Budapest


RS9+ “Vallai Kert”, Rumbach Sebestény utca 10.


Kemény Gabriella dalszerző, költő és social media manager. Nevéhez fűződik a Zsebuniverzum című Instagram fiók, melyet több mint 16 ezren követnek, és a nem rég megnyitott Falon felejtett lányok c. tárlat a Kelet Kávézóban.

„Belvárosi lakásgyerekek és hetedik kerületi színházak sejlenek fel a júliusi gyümölcsszedés és az éjjeli lepkék között – mint világító csillagok a memória sötét anyagában. Kemény Gabriella megtanít emlékezni a „felnőtté felejtés” közepette. Mindezt pedig egyetlen tenyérnyi, időtlen tárggyal: e kötettel.” – írja Borda Réka költő és műfordító a Zsebuniverzumról.

Gabriella sokszor dolgozik pályakezdő fotósokkal, képző – és iparművészekkel együtt: az így igazi összművészeti alkotások születnek. A a versesköteténél sincs másképp: a könyvet a Bécsi Képzőművészeti Egyetem hallgatója, Terenyei Tímea illusztrátor-grafikus illusztrációi színesítik.

A bemutató moderátora: Szerényi Szabolcs író, a Kreatív főszerkesztő-helyettese, akinek tavaly jelent meg nagy sikerű, Éhség c. novelláskötete.

Az est után Kemény Gabriella saját dalai is elhangoznak majd vendégművészek előadásában. A könyvbemutató dedikálással és bulival zárul. Fellép a rendszeresen teltházas belvárosi koncerteket adó Ohm Maid.

Belépő: 1500 Ft – a megjelenő könyv a helyszínen jelentős kedvezménnyel kapható a bemutató napján. Jegyek a jegy.hu-n, valamint itt foglalhatóak.

A Facebook-esemény itt érhető el.