KULTer.hu - Kex és tea Keresztury Tiborral
30290
event-template-default,single,single-event,postid-30290,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kex és tea Keresztury Tiborral

2011. jan. 18. - 18:30

Budapest


Marczibányi Téri Művelődési Központ, Marcibányi tér 5/a.


A Kex és Tea kortárs irodalmi felolvasóest. Első olvasásra ijesztőnek tűnhet a műfaji megjelölés, ezért megnyugtatásképpen összegyűjtöttünk pár nézői élményt és asszociációt ezekről az estekről:
félhomály – verseken nevetés – páragőz – első randi – zeneszó – Esterházy – szüneti zsivaj – irodalom szórakoztató tálalásban – bestof – Petri: A mosoly – győri édes – moraj – varródani – többször akartam menni, csak mindig kedden van – a vers lehet élvezetes is – szex és tea – Karafiáth Orsolya – beszélgetés Kányádival – Hősöm tere.
A saját szerkesztésű felolvasóestek célja a kedvcsinálás: kortárs magyar írók, költők és szövegeik megismertetése és megszerettetése a közönséggel. Hogy kiderüljön, ezek a szövegek nem lilák, nem érthetetlenek, hanem szórakoztatóak és játékosak, nekünk és rólunk szólnak. Egyszóval tökéletesen „fogyaszthatók”. Ennek szellemében a hangulatos, kötetlen, zenés felolvasóesteken keksz és tea is várja nézőinket.
A Kex és Tea legtöbbször egy-egy fontos mai magyar író vagy költő köré szerveződik. Az ő műveiből válogatunk és olvasunk fel szövegeket, az est második felében pedig beszélgetünk a szerzővel. Ezen kívül tartunk még tematikus esteket – ilyenkor egy-egy jellegzetes témakörben (pl. foci, erotika) született irodalmi műveket válogatunk össze – és „best of” válogatásokat, amikor személyes kedvenceinket olvassuk fel.