KULTer.hu - Kézműves Magyar Ízek Vására
30462
event-template-default,single,single-event,postid-30462,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kézműves Magyar Ízek Vására

2011. feb. 13. - 12:00

1024 Budapest


Millenáris, B épület, Kis Rókus u. 16–20.


Magyar Ízek Vására

Közel száz kézműves magyar gazda gasztronómiai remekeit kóstolhatják végig azok, akik február 11. és 13.  között kilátogatnak a Millenáris B épületébe a Magyar Kézműves Ízek Vásárára.

Magyarországon most először egy helyen, egyszerre lehet végigkóstolni a kézműves magyar ízeket, azaz a sonkákat, kolbászokat, sajtokat, csokoládékat, mézeket, aszalt gyümölcsöket, kézműves borokat, valamint pálinkákat. A hazai termelők mellett idén a vásár díszvendége Erdély lesz.

A kiállítók ingyen mutathatják be ízeiket, a rendezők ugyanis ezzel szeretnék segíteni a hazai kistermelőket.

A Kézműves Magyar Ízek Vására fővédnöke Schmittné Makray Katalin, szakmai védnöke Dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára, a rendezvény háziasszonya pedig Borbás Marcsi televíziós szerkesztő-műsorvezető.

A belépést követően kóstolófalatkákkal és egy pohár borral, míg a Vásár ideje alatt főzőshow-val, beszélgető sarokkal, Kézműves Magyar Ízek Versenyével, a családosoknak gyereksarokkal, játszóházzal, bábszínházzal, 12 éves korig ingyenes belépéssel kedveskednek a szervezők.

A Vásár hivatalos díszvendégei Erdély legkiválóbb termelői.