KULTer.hu - Kiutak a boldogság felé
30230
event-template-default,single,single-event,postid-30230,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kiutak a boldogság felé

2010. dec. 29. - 16:00

1094 Budapest


Trafó Galéria, Liliom utca 41.


Adam Choczko, The Pickers

A kiállítás társadalmi és gazdasági rendszerek peremvidékéről induló menekülőutakat követ, amelyek a személyes szabadság felé vezetve az öröm és a kiteljesedés lehetőségét kínálják.

A művek olyan, a neo-liberális gazdaság sima felszínét megzavaró stratégiákat mutatnak be, melyek a kelet európai munkások ellenállási módszereihez, például a fusizáshoz hasonlóak. A kortárs társadalmi és gazdasági rend és szabályrendszer kiskapui váratlan helyeken nyílnak: a szocialista ünnepeket megidéző festményeken vagy a kockázat társadalmába való belépés előtti idők játékainak szabadságáról szóló gondolatok mentén. A boldogság és az önbeteljesítés iránti vágy mellett a kiállításban kontrasztként jelenik meg az információs dömping okozta szellemi túlterheltség. Ugyanitt találkozhatunk olyan tudásformák felélesztésére tett kísérletekkel, melyek nem illeszkednek a kapitalizmus elveihez, valamint a gazdasági érdekektől független emberi kapcsolatok melletti állásfoglalással is.

  • Résztvevő művészek: Adam Chodzko, Petra Feriancova, Sinisa Labrovic, Ciprian Muresan, Nemes Csaba, Nada Prlja, Janek Simon, Szabó Péter, Katarina Sevic.
  • Kurátorok: Maja és Reuben Fowkes.