KULTer.hu - Kollár-Klemencz Kamarazenekar//Ég az erdő koncert
124034
event-template-default,single,single-event,postid-124034,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kollár-Klemencz Kamarazenekar//Ég az erdő koncert

2020. aug. 13. - 19:00

Budapest


T9: Az első bástya, Táncsics utca 9.


Az Ég az erdő című új Kollár-Klemencz album január 17-én látott napvilágot, a dalszerző-író-énekes 2008-ban megkezdett első szólóalbumának folytatásaként. Az új dalokat 2020. január 19-én először a MOMkultban hallotta élőben a közönség.

„Az új lemezen több kortárs versfeldolgozás is lesz, Borbély Szilárd volt az első versfeldolgozásom 2012-ben, ekkor indult a Rájátszás, ez a feldolgozás még akkor született. Sajnos Borbély Szilárd azóta már nincs köztünk, az ő emlékének is emléket állítunk most. Erdős Virággal a közös munka már a Legesleges című 2014-ben megjelent albumon kiteljesedett, de a Pápá nyugodj békében című dal később a Kistehén együttes Elviszlek magammal lemezére is felkerült, most pedig egy újabb formájában az Ég az erdő albumon is bemutatkozik. Kemény István egy Eric Satie feldolgozásra írt szöveggel van jelen, amelyet a Világ túlvégén címmel kifejezetten erre a zenére írt, A műanyag című alkotása pedig verbunkos köntöst kapott ezen a lemezen. Lackfi Jánossal 2019 nyarán dolgoztam együtt, a közös munkából született a Nem tudok élni nélkülem című versfeldolgozás dal.” – mesélte Kollár-Klemencz László.

A zenei munkálatokban ifj. Csoóri Sándor is közreműködött, a moldvai-magyar csángó zenéből a Pusztinai nagy hegy alatt című dalban az ő játéka kapcsolja össze Kollár-Klemencz világát az autentikus népzenével. Az új lemezen négy új dal is szerepel, amelyek Kollár-Klemencz László saját szerzeményei.

Kollár-Klemencz László – ének, gitár
Mákó Kató – ütősök (moldvai nagydob, jembe), vokál
Ónódi László – brácsa
Vajdovich Árpád – bőgő, vokál
Valkó Béla – cselló
Csernovszky Márk – zongora, vokál, ütősök

A koncert hossza 90 perc.

A Facebook-esemény itt érhető el.