KULTer.hu - KoPé: Alternative Budapest – Megnyitó
52398
event-template-default,single,single-event,postid-52398,ajax_updown_fade,page_not_loaded

KoPé: Alternative Budapest – Megnyitó

2014. máj. 20. - 18:30

Budapest


Courtyard by Marriott Budapest City Center Hotel, József krt. 5.


kopé
Május 20-án a Blaha Lujza térnél, a Courtyard by Marriott Hotelben Réz András nyitja meg Kovács ‘KoPé’ Péter következő Alternative Budapest kiállítását. KoPé civilben grafikusként tevékenykedik. Az Alternative Budapest koncepciója egy hobbi instagramozásnak indult, amelyet az egyre fokozódó online, majd offline érdeklődés tolt fel a Marriott Hotel státuszig.

Mi az Alternative Budapest? A képeken jellegzetes budapesti helyszínek láthatóak a popkultúra (néha a blockbuster filmek) emblematikus elemeivel megspékelve. Itt egy Tyrannosaurus kel át a Szabadság hídon, ott egy gigantikus Super Mario zúzza a Duna-parti házak tetejét. De egyik ismertebb képén a Galagtikus Birodalom építkezik a Parlament fölött.

Sokan sokféleképpen próbálták értelmezni e képeket: a popkultúra hazai térnyerésének szimbólumai, a fantázia varázsának meglibbentése vagy csak öncélú szórakozás? Az alkotó mindeközben titokzatosan mosolyog. Talán nincs is válasz, talán nincs is rá szükség. A lényeg, hogy ha érdekel, hogy néz ki a Mechwart liget ezer majommal, vagy hogy milyen lenne a Keleti Pályaudvar előtt átkelő Beatles, akkor kerekedj fel május 20-án, és irány a Courtyard by Marriott Hotel.