KULTer.hu - Kortárs költőverseny 2015
66590
event-template-default,single,single-event,postid-66590,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kortárs költőverseny 2015

2015. dec. 8. - 18:00

1053 Budapest


Petőfi Irodalmi Múzeum, Károlyi Mihály u. 16.


kep

December 8-án 18 órától rendezik meg a Petőfi Irodalmi Múzeum Vörös termében a Kortárs folyóirat költőversenyének díjkiosztó rendezvényét, és adják át a 2015. évi Kortárs-díjat is.

A versenyen résztvevő költőknek az volt a feladatuk, hogy Kálnoky László „Ó, süh! Pém! / Szotykon vatyorgó, páhás veckelem!” (Shakespeare: XIX. Henrik) sorainak felhasználásával alkossanak poémát. A díjazottak – Báthori Csaba, Fekete Vince, Fenyves Marcell, G. István László, Markó Béla, Orbán János Dénes, Reményi József Tamás, Tarján Tamás, Tandori Dezső, Tőzsér Árpád és Zalán Tibor – felolvassák versüket. Ők a következő képzőművészek alkotásait kapják meg: Alföldi lászló, Csengery Béla, Damó István, Erdős János, Kovács Johanna, Krizbay Sándor, Mayer Éva, Miklós Árpád, Ruttkay Sándor, T. Horváth Éva. 

A rendezvényen három alkotó veheti át a Kortárs-díjat, amelyet a folyóirat 2014 óta hosszabb megszakítás után ismét minden évben olyan művészeknek ad át, akik munkásságuk során egész irodalmunk, illetve képzőművészetünk szempontjából meghatározó jelentőségű alkotásokat hoztak létre, és az adott évben publikáltak a folyóiratban.

Az estet Pécsi Györgyi, a versrovat vezetője nyitja meg, a díjakat Thimár Attila főszerkesztő adja át. A zenét Juhász Gábor gitárművész, a bort Ambrus Lajos szerkesztő szolgáltatja.

Esemény a Facebook-on