KULTer.hu - Láthatatlan kiállítás
31445
event-template-default,single,single-event,postid-31445,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Láthatatlan kiállítás

2011. aug. 31. - 12:00

1101 Budapest


E-Klub, Népligeti út 2.


Láthatatlan kiállítás

Képzeld el, hogy kialszik minden fény!
A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Bízz vakon!
Ha eljössz, Te is megértheted majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid.
Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, ami megváltoztatja az életed.
Érdekes?
Furcsa?
Idegen?
Esetleg természetes?
Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed?
Az első ehhez hasonló kiállítás egy német úriember ötlete alapján évekkel ezelőtt valósult meg, és annyira sikeresnek bizonyult, hogy 14 európai ország után bejárta az Egyesült Államokat és Japánt is.
A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúlyérzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ.
A Láthatatlan Kiállítás Budapest a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.
A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részed. A részvétel 15 percenként induló csoportokban lehetséges.
Különböző élethelyzeteket mutatunk be Neked, ahol megtapasztalhatod hogyan kell közlekedned a városi forgatagban, hogyan fizetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez?
Láttál már beszélő órát?
És braille-írógépet?
Netán beszélő mérleget?
Beszélő vérnyomásmérőt?
A Láthatatlan Kiállítás Budapest másik helyszínén bemutatjuk Neked azokat az eszközöket és használati tárgyakat, melyeket a vak emberek nap mint nap használnak. Engedd, hogy megmutassuk, hogyan változik meg a világ körülötted és hogyan változol benne Te magad is!
Ingyenes szolgáltatások:

  • Botorkáló – kipróbálhatod a fehérbottal való közlekedést.
  • Ismerd meg a vakvezető kutyát – megmutatjuk miben és hogyan segít a vakvezető kutya.
  • Rajzverseny – Álmodd meg a láthatatlant! Rajzold le, hogy milyen helyszíneket jártál végig!

A várakozás elkerülése végett javasoljuk a regisztrációt!

  • info@lathatatlan.hu
  • (+36)-20-771-4236