KULTer.hu - Légvonal című kiállítás
69002
event-template-default,single,single-event,postid-69002,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Légvonal című kiállítás

2016. jan. 26. - 17:00

Budapest


Műcsarnok#Box, Dózsa György út 37.


meghivo

Fényből épített rózsaablak parafrázis, kézi szkenner segítségével készített fotókönyv portrék százaiból, trágár szappanszavak vagy épp saját képregényhősök sajátosan installálva – egy Légvonalban. Frissen végzett vagy idén végző hallgatók válogatott munkáiból nyílik kiállítás 2016. január 26-án 17 órakor a Műcsarnok#Boxban. A különböző műfajokban és eljárásokkal alkotó fiatalokra jellemző a különféle médiumok közti átjárás természetessége ‒ valamennyien az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Intézetéhez kötődnek, s e kiállítás jól tükrözi az intézetben folyó autonóm tervező- és képzőművészeti képzés eredményeit.

A Műcsarnok#Box sötét és világos termeiben a meditatív hangvételű installációk mellett videómunkák, generált és sajátos látásmódot tükröző illusztratív grafikák, valamint egyedi koncepciójú fotográfiai projektek is láthatók. Biztos alapként van jelen a designgondolkodás, mint a kortárs vizualitás meghatározója. Legyen szó akár animációról a webdesign részeként, stencilként újraértelmezett tipográfiáról, tervezőgrafikai arculat részére felépített installációról vagy interaktív szociológiai viselkedés-generátorról.

A Légvonalban című kiállítás az önálló szakmai és emberi létezéshez vezető utat igyekszik felmutatni, még ha ez az út nem csak tökéletes és nem csak unikális munkákat szül is. Itt sokszor találkozhatunk a változattal, az újrajátszással, a remake-kel, a parafrázissal – április 3-ig a Műcsarnok#Boxban.

Kiállítók:

Bódi Brigitta, Borbás Annamária, Borbás Márton, Finta Simon, Fodor Enikő, Gál Klaudia, Gida Maya/Őz Mária, Huszár Dávid, Juhász Éva, Király Gergő, Lacza Fruzsina, Magyar Eszter, Nagy Martin, Négyesi Ádám, Oláh Dóra, Osgyán Gergő, Palásthy Anikó, Pellei Petra, Pintye Nikolett, Ragó Bence, Rudics Mónika, Svidró Balázs, Szilágyi Anna, Tóth Anett, Varga Attila