KULTer.hu - Magyar szépségek a Gozsdu-Udvarban – VI. nemzetközi Cékl’art képző- és iparművészeti mustra
30690
event-template-default,single,single-event,postid-30690,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Magyar szépségek a Gozsdu-Udvarban – VI. nemzetközi Cékl’art képző- és iparművészeti mustra

2011. ápr. 2. - 19:00

Budapest


Gozsdu udvar (pince), Király utca 13. – Dobó utca 16.


Hungarian Beauty

A hagyományosan divatperformansszal egybekötött kiállításmegnyitó a Gozsdu udvar C épületének pinceszintjén szombaton 19:00-kor kezdődik. A kiállítást Winkler Nóra nyitja meg.
A 2011. évi nemzetközi Cékl’art mustra mottója: Hungarian Beauty. A magyar szépség ihlette fiatal művészek által benyújtott pályamunkákat szakértő zsűri bírálta el. A bíráló bizottság tagjai: Spengler Katalin (műgyűjtő, művészeti szakújságíró), Garam Judit (a MONO Fashion és Galéria tulajdonosa), Rényi András (művészettörténész, az ELTE Művészettörténeti Intézetének vezetője), Kozma Zsolt (művészeti szakújságíró), Sugár János (képzőművész). Idén minden eddiginél több pályamunka érkezett, amelyek közül 89 művész több mint 200 válogatott alkotása kapott helyet a kiállítótérben.
A kiállított művekből katalógus készül, amely a helyszínen megvásárolható, valamint a www.ceklart.com oldalon is látható lesz.

A Cékl’art célja, hogy a hivatalos fórumokon túl évről évre közvetlen kapcsolódási pontokat alakítson ki művész és befogadó között. A projekt vállalt feladata, hogy a hagyományos kiállítási helyeken szokatlan megjelenési formák és felületek kialakításával a kortárs képző- és iparművészetet élővé és a mindennapok részévé emelje.
A csoportos kiállítás magában hordozza a másokkal való összevetés lehetőségét, az öndefiníció, az önazonosság megtalálását, az egyéni utak kikristályosítását is.
  • 2011. 4. 2.2011. 4. 10.