KULTer.hu - Más nem történt – Újra színpadon a Sipos Pál-ügy
71802
event-template-default,single,single-event,postid-71802,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Más nem történt – Újra színpadon a Sipos Pál-ügy

2016. Már. 14. - 20:00

1024 Budapest


Átrium Film-Színház, Margit körút 55.


A PanoDráma színház újra színpadra viszi a néhány évvel ezelőtt nagy port kavaró Sipos Pál ügyének nyomán megírt történetet. Pass Andrea Más nem történt című darabjának ezúttal az Átrium Film-Színház ad otthont. A szereplőgárdát Hámori Gabriella és Ascher Károly erősíti az új évadban.

Két éve futótűzként terjedt el Sipos Pál magyartanár története, akiről kiderült, gimnazista tanítványait – fiúkat és lányokat egyaránt – molesztálta majd 30 évvel ezelőtt. Az ügynek akkoriban nem lett következménye, mondván, már elévült. Magyarország egyetlen dokumentumszínháza, a PanoDráma azonban egy darab formájában feldolgozta az esetet. A színdarab nem rekonstruálja a történteket, de azok alapján íródott. A nagy sikerű előadás az új évadban az Átrium Film-Színházban látható.

A téma mára sem veszített aktualitásából, hiszen a tinédzserkorba lépő generációknak mind szükségük van arra, hogy a bennük felmerülő, emberi kapcsolatokat és szexualitást érintő kérdésekről és problémákról nyíltan beszélhessenek, illetve kérdéseket tehessenek fel. Ebben segít a PanoDráma Más nem történt címet viselő előadása. „Más nem történt” – így emlékszik vissza ugyanis egy lány, akinek Sipos tanár úr csak a mellét fogta meg, miután megcsókolta.

Magyarország egyetlen dokumentumszínháza nagyobb nézőtér előtt játssza tovább az egy évvel ezelőtt óriási sikerrel bemutatott előadását. A szexuális felvilágosítást tartó tanárnő szerepét Hámori Gabriella veszi át, Fenyő Bence diák szerepében mostantól Ascher Károly látható, a Sipos Pál tanár úr ihlette Flórián tanár úr figuráját pedig továbbra is Ördög Tamás játssza. Az előadás író-rendezője az Újvilágot és a Napraforgót is jegyző Pass Andrea. Az előadás célja a szexuális felvilágosítást érintve olyan témák boncolgatása, mint, hogy mit is jelent áldozattá válni és hogyan lehet feldolgozni az ilyen és hasonló problémákat.

A Más nem történt című darab az új évadban új helyszínen, március 14-én és április 8-án, este 8 órakor tekinthető meg az Átriumban. Jegyek az online vagy a helyszínen vásárolhatók.