KULTer.hu - Michael Clark Company – come, been and gone
49832
event-template-default,single,single-event,postid-49832,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Michael Clark Company – come, been and gone

2014. Már. 7. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


benjamin warbis
A Michael Clark Company kritikusok által sokat dicsért produkciója a come, been and gone elsősorban David Bowie zenéjére épül, de megjelennek az előadásban további együttműködő művészek munkái is, úgymint Lou Reed és Brian Eno. A klasszikus balett, a modern tánc és a kirobbanó rock zene különbözőféle világai találkoznak, és meglepő módon megtalálják az összhangot.

Michael Clark azért lett koreográfus, mert abban hisz, hogy a mozgás hangosabban szól, mint a szó. Munkájában egyesíti a klasszikus hagyományokat és a kortárs érzékenységet, a fesztelenséget és az irányítást, a büszkeséget és a szégyenkezést. Közös munkái híres zenekarokkal, divattervezőkkel és képzőművészekkel legendássá váltak – így együtt dolgozott például olyanokkal, mint a Wire, Bodymap, Leigh Bowery, Trojan vagy Sarah Lucas.

„Az új munkája lüktető tetőpontján olyan érzésünk támad, mintha egy 70-es évekbeli klubban lennénk, ahol Bowie harsog a hangfalakból és a halhatatlanság érzése fut végig az ereinkben, egy olyan világban, ami tele van lehetőségekkel.” (Daily Express)

1. rész
Zene: Bruce Gilbert & Wire
Jelmez: Bodymap

2. rész
Zene: David Bowie, Iggy Pop, Brian Eno
Jelmez: Stevie Stewart, Michael Clark