KULTer.hu - Millenáris Piknik – Szavak a szabadban
31408
event-template-default,single,single-event,postid-31408,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Millenáris Piknik – Szavak a szabadban

2011. aug. 18. - 17:00

1024 Budapest


Millenáris, Fény utca 20-22.


Millenáris Piknik

  • 17 óra – Brub – egy zokni, aminek párja nincs – A Szamárfül Projekt előadása

Négy páratlan zokni barátságának története és kalandjai a gyerekszobában.
Akik játsszák: Berki Szofi, Kis Bernadett, Bernáth Dénes.
Hogy ki is az a Brub? Brub egy zokni, aki Ábel fiókos szekrényében él. Tényleg csak egy, hiszen párja nincs. Páratlan barátaival – Trappal, Kexszel és Uppival – rengeteg kalandon mennek keresztül, de nem ám messzi tájakon, hanem Ábel gyerekszobájában. Ha kíváncsi vagy a zoknik különös világára, hogy mitől lesz náthás egy életerős porszívó, hogy hogyan érdemes játszani a bújócskát, hogy mikor támad a kupiszörny, vagy hogy kitől kaphatsz kölcsön bátorságot, akkor gyere és nézd meg a mesénket, vagy hívd meg a saját ovidba!

  • 19 óra – Tánciskola – Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán közös estje

„Szalma Lajos […] pumpálta a masinát, a valcer meg csak áradt, mintha fényes arcú, ifjú romák játszanák a Margit-sziget lugasai alatt, vagy mintha a feketevárosi Tisza-parton húznák egy víz fölé nyúló teraszon, és ő dúdolta is a dallamot…” – írja Grecsó Krisztián Tánciskola című regényében. Ő és öccse, Grecsó Zoltán már bemutatkoztak a Margó Fesztivál Rokonok című programján. Az író-táncos testvérpár most közös, egész estés programmal áll elő. A felolvasás és a tánc mellett beszélgetést hallhatnak gyermekkorról, családi titkokról, Szegvárról, felmenőkről, sorsokról. De még az is meglehet, hogy ezen az estén táncra perdül az író, és mesét mesél a táncos.
Az este három felvonásból áll, amelyek címét egy-egy Grecsó-mű adja: Pletykaanyu, Tánciskola és Mellettem elférsz címmel. Ezekhez kapcsolódik Grecsó Zoltán három táncprodukciója, amelyekben táncos barátai is fellépnek.