KULTer.hu - Morphosa//Szilágyi Csilla és Mindák Gergely kiállítása
124497
event-template-default,single,single-event,postid-124497,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Morphosa//Szilágyi Csilla és Mindák Gergely kiállítása

2020. Sze. 5. - 16:00

Pannonhalma


Hefter Üveggaléria, Tóthegy u. 11.


A kiállítást megnyitja Molnár Zsuzsanna, újságíró és kommunikációs szakember.
Közreműködik Reimann Eszter /ének/ és Iván-Tölgyesi Bella Lia /gitár/.

Hasonló gondolkodás, eltérő formai megjelenés jellemző a két művészi pályára. A különböző területekről induló képzőművészek a beton anyag használatában találkoznak. Mindkettőjükre jellemző a szabályszerűségek keresése a természet vizuális szerveződésében, és az ásványi-növényi formaképződés absztrakciójában.

Szilágyi Csilla szobrászati gondolatait elsősorban a beton és az üveg együttes használatával tudja megfogalmazni. A kiállításon a TRANSFUSE_02 új szobor sorozatát mutatja be nekünk. A tárgyai különleges fényjátékként is funkcionálnak. Mintázatuk a háromszög rács szerkesztési elvein alapul, a centrális kompozícióba organikusan ágyazódnak bele a kristály lencsék.

Mindák Gergely – Megkövült erdő: A sorozat hét különböző, de azonos logika szerint felépülő szoborból áll. A lehetőség szerint minél egyszerűbb szabályok alapján szerveződő geometrikus alapelemek összeillesztésével szervesnek ható, összetett, élő szervezetet idéző formavilág alakul ki. A szobrok faágszerű struktúrái természeti formák stilizálásából származnak.

A Facebook-esemény itt érhető el.