KULTer.hu - Művészetek Völgye 2014
54446
event-template-default,single,single-event,postid-54446,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Művészetek Völgye 2014

2014. Júl. 30. - 10:00

Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Gyulakeszi


Völgyszerte, több helyszínen


mv
Idén július 25. és augusztus 3. között 24. alkalommal, 53 helyszínen, közel 1000 programmal és 1500 fellépővel vár mindenkit Magyarország legrégebbi, de idén új sebességre kapcsoló összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye.

A Balaton-felvidék több száz éves településein (Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend) megrendezendő 10 napos rendezvénysorozat látogatói idén a már klasszikus “völgyművészek” előadásai mellett új fellépőkkel, programokkal és helyszínekkel találkozhatnak. Az ország legnagyobb nonprofit összművészeti fesztiválja hű kíván maradni az alapítás óta jellemző értékőrző és értékteremtő törekvéseihez, ugyanakkor az innováció jegyében olyan új szubkultúrák felé is nyit, amelyek korábban kevésbé voltak jelen a Völgyben.

A rendezvénysorozat programjaiban megmutatkozik a kultúra műfajbeli sokszínűsége és képviselőinek színe-java: közel 1000 program és 1500 közreműködő várja az érdeklődőket. Lesznek hajnalig tartó koncertek, tánc, színház, stand-up és slam poetry előadások, startupper helyek, könyvbemutatók és irodalmi estek, klasszikus-, népzenei, világzenei és jazz-performanszok, táncházak, gyermekprogramok, játszóházak, filmvetítések, zenés erdei séták, képző- és iparművészeti kiállítások, országos fazekas- és keramikus találkozó, kézműves vásár, környezet- és természetvédelmi programok, bor és pálinka kóstolók.

Az ország legrégebbi fesztiválja idén megújul, még tágabbra nyitja kapuit. Így Kapolcson az olyan klasszikus helyszínek mellett, mint a Palya-udvar, a Blue sPot Café, Muharay Udvar, Kapolcsi Hobo Klub vagy a Kaláka Versudvar, számos új fellépővel, programmal és helyszínnel bővül idén a Völgy kínálata. Ilyen például a Design Terminál által fémjelzett startupper központ, Harcsa Veronika saját udvara, vagy a Fonó által üzemeltetett FolkUdvar és az ifjúsági darabokat és amatőr társulatokat bemutató Színház Színpad. A helyi kulturális és gasztronómiai hagyományokat – többek között – a Taliándörögdi Ősök Háza, az Éltető Völgy és a kapolcsi Kék Abrosz programjai mutatják be.

A taliándörögdi helyszíneken zöld programokkal, sokszínű természetismereti és kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal, feltörekvő zenekarok bemutatkozó koncertjeivel, valamint a stand-up klasszikusaival várják a Völgy barátokat. Vigántpetend határában, Csórompusztán pedig ismét letáborozik a Hello Wood és csapata. Tudományos és művészeti területeket integrálnak, közösséget építenek és tehetséget kutatnak. Az egyhetes nemzetközi alkotótáborukban született alkotásaikat kiállítják a fesztivál ideje alatt.

Részletes programok ITT.