KULTer.hu - Nagyon rövid filmek fesztiválja – Festival des trés courts
30875
event-template-default,single,single-event,postid-30875,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nagyon rövid filmek fesztiválja – Festival des trés courts

2011. máj. 7. - 18:30

Debrecen


MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ – belső kert, Baltazár Dezső tér 1.


Nagyon rövid filmek fesztiválja

Immár harmadjára, három egymást követő este vetítjük le a Nagyon rövid filmek fesztiválja alkotásait a MODEM belső kertjében. A nemzetközi projekt – Debrecen mellett – számos európai ország száznál is több városában zajlik egyidejűleg. A nálunk bemutatott filmek magyar felirattal láthatóak.
A fesztivál 1999-ben indult Franciaországból, hogy népszerűsítse a 3 percnél rövidebb kisfilmeket, az egyidejű vetítéssel pedig a világ különböző tájain élő közösségeket szeretné egyesíteni. Idén is több mint ezer alkotásból választotta ki a nemzetközi zsűri azt az 51 kisfilmet, amelyek a versenyprogramot alkotják.
Magyarországon a MODEM és ezzel Debrecen 2009-ben elsőként csatlakozott a rendezvényhez. A vetítési helyszín ezúttal a MODEM európai uniós forrásból megújult belső kertje lesz. 2011. május 6-án, 7-én és 8-án 19:30-tól láthatóak a rövid filmek, amelyek szinte valamennyi filmes műfajt megjelenítik. A versenyprogramon túl idén is lesz Paroles de Femmes, azaz a nők által rendezett és a nőt a központba helyező minifilmek összeállítása, melyet a pénteki napon vetítünk le, valamint egy gyerekeknek szóló speciális összeállítás, melyet május 7-én, szombaton 18:30-tól mutatunk be, az aznapi versenyösszeállítás előtt.
A napi belépőjegy a vetítésekre 400 forintba kerül, 700 forintért háromnapos bérlet váltható.