KULTer.hu - National Theatre: Frankenstein – újra műsoron
104490
event-template-default,single,single-event,postid-104490,ajax_updown_fade,page_not_loaded

National Theatre: Frankenstein – újra műsoron

2018. okt. 30. - 19:00

Budapest


Uránia Nemzeti Filmszínház, Rákóczi út 21.


Az Uránia történetének legsikeresebb színházi közvetítése újra műsoron! Vetítés október 30-án és november 2-án 19:00 órakor, váltott szereposztással.

Az Oscar-díjas rendező, Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos, 127 óra) rendezte ezt a látomásszerű, két előadásból álló produkciót Benedict Cumberbatch és Johnny Lee Miller főszereplésével. Mary Shelley klasszikusa alapján a forgatókönyvet írta Nick Dear.

Különlegessége, hogy október 30-án 19:00 órakor, az első előadáson Miller játssza Frankensteint és Cumberbatch a teremtményt, a másodikon, november 2-án 19:00 órakor pedig pedig fordítva, Cumberbatch alakítja Frankensteint és Miller a szörnyet.

Frankenstein doktor zavarodott Teremtménye egy ellenséges világban találja magát. Miután bármerre is megy, kegyetlenséggel találkozik, az elhagyatott Teremtmény kétségbeesésében elhatározza: bosszút áll teremtőjén akinek rémisztő alkut ajánl. A tudomány felelősségének, a szülői gondatlanság, a tudati fejlődés és a Jó és Gonosz természete mind benne foglaltatnak ebben a rendkívül izgalmas és mélyen felkavaró, klasszikus gótikus mesében.

A látomásszerű darab végig teltházzal futott a National Theatre színházi évadában, a páratlan színészi játék és rendkívül erős vizualitás több díjat is hozott a produkciónak.

Megtekintése 16 év alatt nem ajánlott. Az előadás magyarul feliratozott.

Belépőjegy: 3600 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 3200 Ft
Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.