KULTer.hu - Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal kiállítás megnyitó
104488
event-template-default,single,single-event,postid-104488,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal kiállítás megnyitó

2018. okt. 30. - 18:00

Budapest


Három Holló, Piarista köz 1.


Több ezer mozgáskorlátozott ember él Magyarországon. Színházba és egyetemre járnak, bringaszervízben dolgoznak, hosszú túrákra mennek, mégsem ezek az első gondolataink róluk. Október 30-án nyílik az Önállóan lakni – közösségben élni csoporttal közös Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal című kiállítás. A tárlat célja, hogy rádöbbentse a nézőket, hogy milyen rejtett előítéleteik vannak a mozgássérült emberek életével kapcsolatban.

Az Önállóan lakni – közösségben élni aktivista csapat több mint húsz mozgássérült ember és négy szövetséges együttműködése, akik hisznek abban, hogy az önálló lakhatás, az önálló életvitel mindenkit megillet. Az alkotások létrehozásán a csoport mozgássérült tagjai több hónapig dolgoztak együtt fiatal magyar képzőművészekkel. Az alkotók úgy kezdtek a projektbe, hogy egymás számára idegenek voltak, a párok képzőművész tagjai által készített interjúkon keresztül kezdtek ismerkedni a csoport tagjaival. Volt olyan pár, aki fotósorozatban örökítette meg közös munkáját, volt aki videóban, és készült levelezést bemutató interaktív fotóalbum is.

“A Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal című kiállítás a párbeszéd, a közös munka hatásairól szól. A kiállítási projekt bemutatja ahogy két, egészen más közegben élő idegen egymás megismerése során létrehoz valamit, ami a másik nélkül nem készülhetett volna el. Láthatóvá teszi azokat a hasonlóságokat és különbségeket, amik további közösségekhez való tartozás alapjait képezhetik” – nyilatkozta Török Tünde, a projekt kurátora.

A kiállítást Fekete Ádám dramaturg, a Tiszta Szívvel című film főszereplője nyitja meg. A tárlatot Budapesten december 30-ig lehet megnézni, majd ezt követően egészen júniusig lehet majd látni az ország különböző pontjain.

Kiállító művészek: Bordás Róbert, Ember Sári, Halász Dániel, Piti Marcell, Rubi Anna, Vígh Viktória, Zombori Andris
Önállóan lakni – közösségben élni csoport résztvevő tagjai: Farkas Gábor, Hruskó Erika, Molnár Zóra, Turi Zsuzsanna, Kisfaludi Judit, Balázs Péter, Csizovszky Andrea
Projektvezető: Rubi Anna
Kurátor: Török Tünde

A Facebook-esemény itt érhető el.

Térkép nem érhető el

KULTprogramok

<< 2019. máj. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum