KULTer.hu - NEM VAGYOK BOSZORKÁNY premier előtti vetítés
101780
event-template-default,single,single-event,postid-101780,ajax_updown_fade,page_not_loaded

NEM VAGYOK BOSZORKÁNY premier előtti vetítés

2018. aug. 8. - 19:00

Budapest


Art+Cinema, Erzsébet körút 39.


A Nem vagyok boszorkány című film premier előtti vetítése augusztus 8-án 19 órakor kerül megrendezésre az Art+Cinemában.A vetítés után kerekasztal-beszélgetést tartunk Borbély Alexandrával, Oltai Katával és Papp Réka Kingával. A beszélgetést Ott Anna moderálja.

A Nem vagyok boszorkány a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon Hullámtörők-díjjal jutalmazott film.

Rungano Nyoni első játékfilmje a kilenc éves Shula történetét meséli el, akit egy banális véletlen miatt boszorkánysággal vádolnak meg, és a faluban történt banális félreértés miatt egy vándor-boszorkánytáborba száműzik, ahol két választása marad: a boszorkányközösség tagjává válik, vagy kecskévé változik.Miközben Shula próbál megbékélni új környezetével, egy kormányhivatalnok szárnyai alá veszi, annak reményében, hogy hasznot húzzon kiszolgáltatottságából. A kislánynak kell eldöntenie, hogy elfogadja-e a neki szánt sorsot avagy inkább ellenszegül.

Egy újkori boszorkányüldözés történetét filmesítette meg a zambiai születésű elsőfilmes forgatókönyvíró-rendező, Rungano Nyoni. A film a cannes-i Directors Fortnight szekciójában debütált, majd a BAFTA-t és a Brit Függetlenfilmes díjat is bezsebelte. Az idei SCOPE100 online fesztivál is ezt a filmet jelölte meg, mint a hazai közönség számára legérdekesebb európai művet. A történet a babonák és a rituálék kötelékébe ragadt, kegyetlen társadalom képét vázolja fel szatírikus humorral. David Gallego operatőr az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése után ismét költői látványvilágot teremt.

Jegyár: 1100 FT
Jegyvásárlásra csak a helyszínen van lehetőség!