KULTer.hu - Nyúlság és szörnyjelleg – Versest zenére
104865
event-template-default,single,single-event,postid-104865,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nyúlság és szörnyjelleg – Versest zenére

2018. nov. 24. - 19:00

Budapest


Tinta Art Café, Bartók Béla út 1.


Nem csak elúszó akkordok, improvizatív zajok húzzák újra a szövegeket – a szerzők előadásmódja is. Nyúlság és szörnyjelleg címmel rendezik meg Ferentz Anna-Kata és Németh Gábor Dávid saját verseinek felolvasóestjét, amelyet Serfőző Krisztián gitárjátéka kísér.

Az est három nagyobb blokkra tagolódik, „más gitáralapok, más hangulatok, más szörnyek, más kapcsolódások” mentén. A zenei alapok egy része kidolgozott támpontokat ad az estének, improvizatív részei pedig összhangban vannak a hallható versekkel: alakuló párbeszéd szövegek és zene közt. Mindig friss és izgalmas helyzetek.

Ferentz Anna-Kata költő, író, verseket és prózát is, többek között meséket ír.

Németh Gábor Dávid első kötete 2017-ben jelent meg Banán és kutya címmel. Külön érdekesség, hogy mindketten a Független Mentorhálózat résztvevői voltak (mentorok: Pollágh Péter és Deres Kornélia), az este folyamán elhangzó versek nemcsak az egy év munkájának minőségét reprezentálják, de azt is megmutatják, hogyan váltak a saját lábukon megálló, felnőtt szerzőkké.

Serfőző Krisztián a hazai alternatív zenei élet aktív tagjaként nemcsak Budapest helyeit járta végig különböző formációival.

A Facebook-esemény itt érhető el.