KULTer.hu - Öko-filmklub: Home
30699
event-template-default,single,single-event,postid-30699,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Öko-filmklub: Home

2011. ápr. 16. - 19:00

Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfő


HOME

Az Ökopolitikai filmklub lehetőséget teremt a fenntarthatóságról, az igazságosságról és a részvételi demokráciáról való beszélgetésekre vetítések és klubülések által, amelyekkel fejleszti a környezettudatosságot, illetve az érzékenységet a társadalmi problémák iránt. A klubot az LMP dél-budai területi szervezete működteti, azonban határozottan nem egy párt, hanem egy gondolatiság filmklubja ez, ahol civil beszélgetőpartnerek legalább annyira szívesen látottak. A vetítések 19 órakor kezdődnek egy-egy internetről letölthető rövidfilm bemutatásával, majd a moderátor pár szóban felvázolja az aktuális filmklub témáját, bemutatja a beszélgetőpartnert, s elkezdődik a vetítés. A vetítést követően moderált beszélgetés zajlik a közönség aktív részvételével, melynek végén a moderátor összegzi az elmondottakat. Az esemény az A38 kiállítóterében kerül megrendezésre, a belépés ingyenes.

  • HOME

Meddig otthonos az otthon? Yann Arthus Betrand lenyűgöző víziója a szülőbolygónkról.
„Négymilliárd éve jelent meg az élet a Földön, s mi emberek mindössze 200.000 éve érkeztünk. Az utolsó 50 évben – egyetlen emberöltő alatt – a Föld sokkal radikálisabban megváltozott, mint az emberiség egész története alatt. Tudjuk, hogy mi a megoldás. Mindőnknek hatalmában áll változtatni. Akkor mire várunk?”

Ez a film nyitja meg a Föld napja hetet, amit a Critical Mass zár. A Föld Napja kapcsán számos eseményen vehetsz még részt, amiket nem a filmklub gárdája szervez, de ettől még szeretjük őket. Ilyen a hagyományos szemétszedési akció az Új Akropolisszal a Gellért-hegyen, vagy egy kapcsolódó fotókiállítás megnyitója a Tranzit Art Caféban.