KULTer.hu - Papaver Cousins – Bad Writing albumbemutató koncert
102569
event-template-default,single,single-event,postid-102569,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Papaver Cousins – Bad Writing albumbemutató koncert

2018. Sze. 14. - 20:00

Budapest


A38 Hajó, Petőfi híd budai hídfő


Az énekes-dalszerző duóként indult Papaver Cousins Bad Writing című, második nagylemeze már zenekari felállással készült. A csapat szeptember 14-én az A38 Kiállítóterében nemcsak az új album anyagát mutatja be, hanem visszanyúlnak a kezdetekig is, így egy koncerten tekinthetjük át, hogy az akusztikus-folkos daloktól miként tértek át a nagyívű, klasszikus értelemben vett rockra.

A Bad Writing a szerzőpáros szándéka szerint a ciklikusságról szól, a lemez tételmondata az „it seems we are all about hope, relation to subject and repetition” sor. A dalok a szövegíró, Szendrey-Nagy Olivér életéből és tapasztalataiból táplálkoznak. „Úgy gondolom, adott helyzetben egy ember viselkedését három dolog határozza meg: a tárgy iránti remény, a tárgyhoz történő viszony és a tárgy megszerzéséhez vagy éppen elkerüléséhez szükséges cselekedetek. Ha ezek háromszöge megbomlik, mert elértük a vágyott tárgyat, akkor gyakorlatilag azonnal egy ugyanolyan helyzetben találjuk magunkat, mint amin éppen túlvagyunk. Egyébként a Bad Writing egy egyszerű rocklemez arról, hogyan szeretünk.”

„A Bad Writing egy jóval könnyedebb hangvételű lemez, mint amit eddig tőlünk megszokhattak, de a legfőbb változás, hogy az albumot zenekari felállásban rögzítettük. Bízom benne, hogy ezzel a megszólalással könnyebben értelmezhetővé, egyértelműbbé válnak a munkáink” – meséli Szendrey-Nagy Olivér. A Papaver Cousinsra eddig jellemző visszafogott hangszerelést tehát felváltotta a zenekari hangzás, amely amellett, hogy jobban kibontja a szerzőpáros szándékait, megtartja a rájuk jellemző intimitást is. A lemezen és a koncerten Hegyi Zoltán nagybőgőn és basszusgitáron, Süli Tamás dobon, Barta Gyöngyi csellón és Fésűs Ádám billentyűs hangszereken működik közre.

A Facebook-esemény itt érhető el.

További információ az A38 honlapján található.