KULTer.hu - Papír panoráma – csoportos kiállítás
30601
event-template-default,single,single-event,postid-30601,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Papír panoráma – csoportos kiállítás

2011. Már. 14. - 10:00

1055 Budapest


Virág Judit Galéria és Aukciósház, Falk Miksa utca 30.


Papír panoráma

A papírmunkák visszakapták jogos helyüket a képzőművészetben, és már nem egy mű vázlataként, hanem teljes értékű műként jelennek meg egy-egy művész oeuvre-jében.
Papír panoráma című kiállításunk a papír változatos formáit vonultatja fel a gesztus és geometrikus absztrakciótól a figuralitás műfajain keresztül a rendszeren alapuló, konceptuális vagy akár a térbe is kinyúló munkákig. Célunk, hogy feltárjuk az anyagban rejlő változatos művészi tendenciák lehetséges irányait, ezért kollázsokon, sokszorosított grafikai eljárással készült műveken, rajzokon, festményeken és objekteken keresztül mutatjuk be a papír alapú munkák panoramikus státuszát.
Válogatásunk a hetvenes évek kultikus papír alapú munkáira és a kétezres évek legújabb tendenciáira koncentrál. Az intim, individuális, koncentrációt és felkészültséget igénylő műfajt szeretnénk ezzel a kiállítással itthon is népszerűsíteni, bemutatni sokrétűségét és a kortárs képzőművészetben elfoglalt fontos helyét hangsúlyozni.

Kiállító művészek: Bak Imre, Bukta Imre, Chilf Mária, Fridvalszki Márk, Gábor Áron, Győrffy László, Haász Katalin, Hámori Anett, Hencze Tamás, Horváth Dániel, Jagicza Patrícia, Klimó Károly, Konok Tamás, Korodi Luca, Kósa János, Moizer Zsuzsa, Nádler István, Pauer Gyula, Pinczehelyi Sándor, Radák Eszter, Révész László László, Sipos Eszter, Szabó Dezső, Szabó Péter, Szentesi Csaba, Szíj Kamilla, Szinyova Gergő, Szurcsik József, Tóth Angelika, Verebics Katalin.
  • 2011. 3. 10.2011. 4. 30.