KULTer.hu - Plug & Lay #09 – 1st Anniversary – Jacint (Cinetrip), Max Factor (Monkey6), Ozon live, Grema, Maximum Selecta
30183
event-template-default,single,single-event,postid-30183,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Plug & Lay #09 – 1st Anniversary – Jacint (Cinetrip), Max Factor (Monkey6), Ozon live, Grema, Maximum Selecta

2010. dec. 10. - 21:00

1096 Budapest


Cökxpôn Café Theater, Soroksári út 8-10., Boráros tér


Plug & LayA Plug & Lay szervezői egy évvel ezelőtt indították útjára a sorozatot azzal a szándékkal, hogy családias légkörben és megfelelő vizuális háttérrel teret adjanak a kevésbé táncparkett-orientált elektronikus zenei stílusoknak, mindezt ideális lehallgatási környezetben. Így vált állandó rezidenciává a Cökxpôn Café Theater, illetve ezidáig három alkalommal a Toldi Mozi nagytermében is lehetőség nyílt egy-egy igazán kiemelkedő audiovizuális produkciót tető alá hozni, ahol a korábban a Sirályban is fellépett finn Lackluster is tiszteletét tette.

További célkitűzéseiknek megfelelően az elmúlt 1 év során vendégül láthatták a hazai ambient, IDM, electronica, trip hop, experimental, minimal, dubtechno szcénák ismertebb és kevésbé ismert előadóinak zömét. A Plug & Lay estek nélkülözhetetlen látványfelelősei a ChaosMedia, Thief és a The Neon Edge VJ csapatok, valamint a Szabadesés Munkacsoport diaakrobatikusai.

Az évi nagy számadás után következzenek a szülinapi est fellépői:

JÁCINT (Cinetrip)

Jácint a hazai ambient színtér egyik meghatározó alakja, immáron 8 éve a Cinetrip rendezvények rezidense. Szettjei hangulatát a finoman lebegő szőnyegek, lágyan úszó hangtájképek jellemzik, valóságos utazás a térben.

OZON

A leginkább dj-ként ismert Ozon a 90′-es évek közepétől pörget lemezeket kisebb zenei stílusevolúciót bejárva a jungle, techno, electro, hip-hop mezsgyéin haladva. Nagy hatással volt rá az akkori Tilos Rádió széles látókörű, nonprofit zenei szemlélete.
Producerként több évnyi munka után jelent meg nemrégiben első lemeze Weaker Days címmel, mely a downtempo, hip-hop, trip-hop égiszein mozog és amiből várhatóan szintén felcsendülnek majd darabok a friss szerzeményeket is felsorakoztató különleges live act-ben.

MAX FACTOR (Monkey6)

Max Factor a három éve alakult Monkey6 csapat tagja, akiket főleg az A38-on szervezett bulijaikról ismerhetünk. Korábban főleg minimál vonalról kaphattunk képet zenei világáról, ám ez alkalommal ambienttel folytatja Jácint bemelegítő felvezetését bő egy órában.

GREMA

Grema neve először a dabasi éjszakai életben tűnt fel, ahol elkezdte pörgetni elektronikus tánczenei lemezeit. Stílusa folyamatosan változik, és szinte behatárolhatatlan: a korai break és tribal house daraboktól kezdve, a deep house témákon át egészen a sötét, detroiti techno-ig terjed, ezen az estén azonban egy másik oldalát mutatja be. Olyan különleges lemezekkel készül, melyeket bulikon ritkán van lehetősége felrakni, ám igen fontos szerepet játszanak sokszínű zenei palettáján. Nonbeat, b-oldalas trekkek, jazz, triphop és dub-bal fűszerezett elektronika, slowhouse és technoszekvenciák kifinomult keverékére lehet számítani.

MAXIMUM SELECTA

A két DJ-ből álló Maximum Selecta 2007 óta játszik aktívan a legkülönfélébb helyeken és rendezvényeken. Ahogyan nevük is mutatja, szeretnek sok helyről válogatni és egybegyúrni a régi kedvenceket az új hangzásokkal. Kezdetben a lounge és downtempo volt a fő csapásirány, majd szépen beszivárogtak az egyre gyorsabb tört ütemek – breakbeat, drum and bass – , mostanában pedig a letisztult dubstep és 4/4 (dubtechno, deep house) darabok is beléptek a történetbe. A mostani Plug&Lay-en valószínűleg mindenből csippentenek egy kicsit, a hely szellemének megfelelően.

  • Visual: Thief, Chaosmedia
  • Belépő: 300 Ft