KULTer.hu - Princess Chelsea
42975
event-template-default,single,single-event,postid-42975,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Princess Chelsea

2013. jún. 20. - 22:00

Budapest


Toldi Klub, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.Chelsea Nikkel zenei pályafutása szinte követhetetlen, különböző formációival számtalan stílusban megvetette már a lábát. Keménykedett a Teen Wolf nevű bandában, álmodozott a Brunettes nevű formáció live session tagjaként, sőt még soul-os Paul McCartney feldolgozásokat is készített a Disciples of Macca nevű együttesével. Ám ez sem volt elég a bársonyos vokállal és remek zongoratehetséggel megáldott hölgynek, így megalapította egyszemélyes szólóprojektjét, melyhez élőben három zenésztársa csatlakozik.

Princess Chelsea 2012-ben előállt az év egyik – a szó legjobb értelmében vett – leghipszterebb videójával. A Cigarette Duet a maga hátborzongató egyszerűségével hódította meg egy szempillantás alatt az egész blogszférát, mára több mint 8 millióan nézték meg Youtube-on, ITT. „Olyan, mintha Nancy Sinatra és Lee Hazlewood énekelne a szintetizátorok poklában, még egy kis gonoszsággal megtoldva”- írta róla a Guardian.

2011-es Lil’ Golden Book névre keresztelt debütáló albuma pedig egyszerre édes és roppantmód keserű. Minden dal önmagában egy varázslatos kis tanmese, mely így összességében egy egészen különös világba kalauzolja a hallgatót, amelyet a szaksajtó a következőképpen jellemzett: „Olyan, mintha egy Disney-film zenéje találkozna egy olyan Kraftwerkkel, aminek Enya a frontembere, mindezt a ’60-as években.”

És bár a ’60-as évek kellemes french pop-hatása tagadhatatlan, Princess Chelsea tanulságos történetei gyermekeknek semmiképp sem ajánlottak!