KULTer.hu - Réti Anna, Ido Batash: Ego Trip
49527
event-template-default,single,single-event,postid-49527,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Réti Anna, Ido Batash: Ego Trip

2014. feb. 27. - 20:00

Budapest


Trafó, Liliom utca 4.


Ego Trip
Az Ego Trip című darab kiindulópontja az ember mentális és fizikai korlátainak érzékelése és megfogalmazása. Születésünk pillanatától kezdve egész életünkön keresztül magunk és a körülöttünk lévő világ megismerésén dolgozunk. Testi és szellemi fejlődésünk során igyekszünk korlátainkat kitágítani, de ehhez előbb meg kell ismernünk őket. Az, ahogyan viszonyulunk ezekhez a korlátokhoz, jelentősen befolyásolja fejlődésünk ritmusát.

Az idő és a jelen pillanat rendkívül fontos szerepet játszik az egész folyamatban. A jelen pillanathoz való viszonyunk határozza meg a magunkhoz, illetve korlátainkhoz való viszonyulást is. A kérdés az, hogy elfogadjuk-e a jelen pillanatot, meg tudjuk-e élni azt, vagy gondolatainkon keresztül inkább múltunkban vagy jövőnkben létezünk.

A darab az ego működési mechanizmusának megismerésére irányuló kutatás, melyben az egyén önmagához és másokhoz való viszonyát vizsgáljuk.

Réti Anna és Ido Batash 2011-ben találkozott egy hollandiai rezidencia-program keretében. Az Ego Trip című produkció az első közös együttműködésük.