KULTer.hu - Russkaja & Lions of Suburbia koncert
30491
event-template-default,single,single-event,postid-30491,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Russkaja & Lions of Suburbia koncert

2011. feb. 19. - 20:00

1113 Budapest


A38, Petőfi híd, budai hídfő


Russkaja

A Russkaja hét, Ausztriában élő orosz muzsikus könyörtelen kísérlete arra, hogy brutális erejű zenéjével elsöpörje közönségét. A Russkaja ska-attakja a zenekar bevallása szerint olyan hatást kelt, “mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna”. És mivel a vodka vízként folyik a koncerteken, a végére folyékony orosztudást ígérnek, valamint azzal kecsegtetnek, hogy mindannyian megtanuljuk, milyen érzés a Vörös téren pogózni. Kihagyhatatlan!

A fehérvári Lions of suburbia zenekar 2004. szeptemberében alakult Escape néven. Zenei stílusjegyeik főleg a ska harmadik hullámához tartoznak, de az első és második hullám hatásai is érezhetőek zenéjükben. Néhol életvidám, néhol borúsabb dallam- és érzelemvilágukat helyenként a reggae lassabb lüktetésével fejezik ki. Ugyanakkor több stílus is megtalálható a zenéjükben legyen az pop, rock, jazz, funky.
A banda jelenleg több mint 200 budapesti és vidéki koncertet tudhat a háta mögött, valamint mára már a fehérvári zenei és klubélet szerves részévé váltak.
2006. szeptemberében a Fezen – Káosz tehetségkutatón a megtisztelő első helyen végeztek, majd ezt követően megjelent első demo-felvételük Only way címmel, mely 3 számot és egy intro-t tartalmaz. 2007-ben 4. helyezést értek el a nemzetközi ABC Tehetségkutatón, és megjelent a második kislemezük Fly címmel. 2008-ban a Budapest Underground Tehetségkutatón 2. lett a zenekar közel 200 zenekar közül, majd az így nyert lehetőséget kihasználva 2009 elején rögzítették a Put your hands up című számukat. Ezután nem sokkal lehetőséget kaptak az MTV Icon Hungária napján játszani a Coke Club-on. Az erről készült felvételt vetítette is az MTV.