KULTer.hu - Séta a régi pesti „zsidónegyedben”
50462
event-template-default,single,single-event,postid-50462,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Séta a régi pesti „zsidónegyedben”

2014. Már. 23. - 13:00

1061 Budapest


Magyar Állami Operaház, Andrássy út 22.


Egyszer volt, hol nem volt

Egyszer volt, hol nem volt – ízek, mesék, dallamok a pesti zsidónegyedből. A séták a budapesti Állami Operaház elől indulnak.

Múltidéző barangolások Pest történelmi zsidó negyedében a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezésében. Sétáink során az érdeklődők végigjárhatják a régi zsidónegyed zsinagógáit, fontosabb épületeit és műemlékeit fiatal idegenvezetők kalauzolásában.

Akik velünk barangolnak, láthatnak majd egy rejtett kincset a 19. századból egy pesti bérház udvarában, de ellátogatunk majd az egykoron zsidó kispolgárok, kocsisok, fuvarosok és hordárok zsinagógájába, valamint a zsidónegyed zsinagóga-háromszögének utolsóként felépült zsidó templomába, a Pesti Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség modern, szecessziós épületébe is.

13:00 órától / angol nyelven

Múlt és jelen – kulturális barangolás a zsidónegyedben. A séta végén élőzene, bor-és zsidó ízek kóstolója a Kazinczy utcai Kazimir Bisztróban.

16:00 órától / magyar nyelven

Rejtett kincsek nyomában – zsinagógák délutánja, élőzenével és zsidó ízekkel.

A délután során az érdeklődők megismerkedhetnek a zsidó vallással, a zsinagógák berendezési tárgyaival, a zsinagógák építészeti világával és a zsidó ünnepekkel. A séta végén élőzene, bor- és zsidó ízek kóstolója a Kazinczy utcai Kazimir Bisztróban.

Egy sétán legfeljebb 30 fő tud részt venni, ezért kérjük, hogy előre regisztráljon a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján, vagy telefonon: 311-6665, munkanapokon a délutáni órákban.

Részvételi díj 4000 forint, amely tartalmazza az angol vagy magyar nyelvű idegenvezetők költségét, a belépődíjakat és a „zsidónegyed kóstolót”: kacsamáj pástétom pirítóssal, 1 dl Lajvér cuveé és ásványvíz.