KULTer.hu - Sorin Tara kiállítása
30271
event-template-default,single,single-event,postid-30271,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Sorin Tara kiállítása

2011. jan. 16. - 10:00

Debrecen


MODEM, Baltazár Dezső tér 1.


Sorin Tara

Aligha van ismertebb képviselője a román képzőművészet legújabb nemzedékének, mint a harmincöt éves Sorin Tara. A Nagyszeben mellett élő művész néhány munkája tavaly már látható volt a MODEM Messiások című kiállításán, januártól viszont önálló tárlaton mutatkozik be Debrecenben a sokak által különcnek tartott alkotó.

Tara összetéveszthetetlen stílusú, nem egyszer régi iskolai térképekre festett és rajzolt alkotásai az elmúlt években jelentős kritikai visszhangot váltottak ki számos helyen, Bukaresttől Berlinig. Ugyanakkor a társadalmat tudatosan sokkoló műveivel, országa politikai és társadalmi kérdéseivel szemben tanúsított felettébb kritikai hangvételével Tara gyakrabban került az újságok címoldalára, mint munkái esztétikai vonatkozásai okán.
Hovatovább több politikus véleményezte a munkáit, mint esztéta. A kolozsvári képzőművészeti egyetem mesterképzésén létrehozott vizsgamunkája, amely A gonosz ideája Romániában, példákon keresztül címet viseli, különösen élénk vitákat váltott ki.

Első magyarországi egyéni kiállítása nemcsak Tara eddigi munkásságát reprezentálja, de számos új alkotás is érkezik Debrecenbe.

Megtekinthető: 2011. január 30-ig.