KULTer.hu - Szabó Imola Julianna – Közös felület
55454
event-template-default,single,single-event,postid-55454,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szabó Imola Julianna – Közös felület

2014. aug. 30. - 18:00

1052 Budapest


Tat Galéria, Semmelweis utca 17.


felület

A Közös felület című kiállítás az Instavers és a Same Side folyóirat közös projektje. A kiállításon Szabó Imola Julianna által készített instaversek lesznek láthatók. Az instaversek alapjául a Same Side első számának szépirodalmi művei szolgálnak.

Az Instavers egy a József Attila Kör által is támogatott kezdeményezés, melynek célja – az Instavers-projekt saját meghatározása szerint – a kortárs költészet popularizálása: azonnal oldódó verssorokat válogatnak, és egy sajátos képi rendszerben tálalják a közönségnek.

A Same Side egy online összművészeti folyóirat, melynek célja, hogy kisebbségiek és nem kisebbségiek közös alkotásával álljon ki a diszkrimináció ellen, egy igényes művészeti válogatást publikálva. Kisebbségiként jelöli meg mindazon társadalmi csoportokat, melyek jogaikat egyáltalán nem vagy kis mértékben képesek csak érvényesíteni, és mely társadalmi csoportok legfőbb attribútuma nem világszemléletükben rejlik.

Szabó Imola Julianna
Betűpixelrakodómunkás. 2014-ben jelent meg Varratok című verspróza kötete a L’Harmattan Kiadónál. Intermediális alkotó (szövegképeket és videókat is készít). 2014-ben elnyerte a Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjat.

A tárlatot megnyitja Kele Dóri, a megnyitón Tálos Vivien zongorakoncertje lesz hallható.

Kurátorok: Szabó Imola Julianna és Tálos Barbara.