KULTer.hu - Szédítő cirkusz Ausztráliából
82233
event-template-default,single,single-event,postid-82233,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szédítő cirkusz Ausztráliából

2016. nov. 4. - 20:00

1094 Budapest


Trafó – Kortárs Művészetek Háza, Liliom u. 41.


circa

Akrobatika, romantika, küzdelem, és szépség egy megható újcirkuszi előadásban. Az ausztrál C!RCA társulat harmadszorra látogat a Trafóba, hogy szédítsék a nézőket és egymást trapézon, s mindezt kötélen, vagy egymás testén függeszkedve tegyék meg. Összefonódó karok és lábak, bámulatos mozgás, tiszta fizikalitás ragadják meg a nézőket andalító elektronika és szívszaggató hegedűszó kíséretében.

Az előadások november 4-5-6-án tekinthetők meg.

„Az Addigra mi lesz a végletekig tiszta és izgalmas cirkusz – az a fajta, ahol az előadóművészi képesség és a fizikai erő találkozásából egy tagadhatatlanul sérülékeny és szerethető mű születik..” (Daily Review)

Két férfi és egy nő találkozik. Barátság? Szerelmi háromszög? Testvéri kötelék? Emberi viszonyok egy olyan előadásban, amely egyszerre kegyetlenül fizikai és pokolian emberközeli. Miközben kapcsolatuk történetét akrobatikában mesélik el, addig egy kék estélyi ruhás Bachot hegedül, majd lágy elektronika úszik be. Az előadás egymásba fonódó testek, bámulatos mozgásvilág és a zenei szépség finom találkozása.

2006-os megalakulása óta a brisbane-i csapat Ausztrália vezető újcirkuszi társulatává nőtte ki magát. Hat kontinens 34 országát járták be lenyűgöző technikájukkal, félelmetes akcióikkal és veszélyes attrakcióikkal, tátott szájakat hagyva maguk mögött. A C!RCÁt az óriási akrobatikus képességgel, fegyelemmel és energiával előadott erő, küzdelem és érzékenység jellemzi.  Minden alkalommal egy kicsit túllépnek azon, amit a lehetségesnek gondolnánk…