KULTer.hu - SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál
31861
event-template-default,single,single-event,postid-31861,ajax_updown_fade,page_not_loaded

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál

2012. jan. 4. - 20:00

Budapest


Városszerte, több helyszínen


SzólóDuóAz Orkesztika Alapítvány 2000 óta rendezi meg Szóló Tánc, és 2002 óta Duó Tánc Fesztiválját, a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált. A magyar mozdulatművészet száz éves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány a fesztivál során lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzeléseit bemutassa. A SzólóDuó fesztivál célja, hogy a szárnyait bontogató vagy épp a tapasztalt alkotó táncosokot bátorítsa, legújabb alkotásait megismertesse a nagyközönséggel. A SzólóDuó sok korábbi fellépője mára már nemzetközileg elismert koreográfus táncos (Bata Rita, Duda Éva, Ladjánszki Márta, Pataky Klári). A versenyprogramban résztvevők személyes szakmai visszajelzést kapnak a nemzetközi zsűritől, ezzel ösztönözve a további, önálló alkotások elkészítését.
A SzólóDuó Fesztivált jelölő körök előzték meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon. A más országból érkező jelentkezők videón keresztül adhatták be jelentkezésüket. A fesztivál előzsűrijei az idei közel 100 jelentkező közül 34 produkciót választott be a SzólóDuó 2012 versenyprogramjába. A Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Németországból, Svédországból, Ausztriából és Magyarországról érkező koreográfusok és táncosok szóló esetén 6, duó esetén 9 perces premierjeit láthatja, szavazataival pedig értékelheti majd a közönség a MU Színházban.
A fesztivál ideje alatt minden délelőtt workshoppokra várják a profi és kezdő táncosokat a Mozdulatművészeti Stúdióban. A fesztivál helyszínein minden este az Ork-Kota Platform 3.0 keretében 1 perces táncfilmeket láthatnak a fesztiválra látogatók.
Helyszínek:

  • Orkesztika Alapítvány – Mozdulatművészeti Stúdió, 1097 Budapest, Tagló u. 11-13. Tel: (+361) 321 9745
  • MU Színház, 1117 Budapest, Kőrösy József u. 17. Tel: (+361) 209-4014