KULTer.hu - Tech-Tea – Szirányi Tamás: Alakítható képi világunk
30818
event-template-default,single,single-event,postid-30818,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Tech-Tea – Szirányi Tamás: Alakítható képi világunk

2011. ápr. 19. - 16:30

1121 Budapest


MOME, Zugligeti út 9-25., A104


Tech-Tea

Hogyan alakul életünk, ha a környezetünk felületei alakíthatóvá válnak? A digitális világ hogyan teszi élővé az eddig passzív felületeket? Vajon az észlelésünk lehet-e annyira törvényszerű, hogy logikusan megfogalmazható is legyen? A valós világ szabályai hogyan lelhetők fel a leképezett világban?
Az előadásban a bennünket egyre aktívabban körülvevő képi világ összefüggéseinek néhány vetületéről lesz szó. Kiderül, hogy egyszerűen megfogalmazható alapfeltevésekből több, igen hasznos elméleti következtetés és  látásmód származtatható, melyek alapjaiban változtatták meg a képi világ értelmezését.
Dr. Szirányi Tamás villamosmérnök, informatikus az MTA SZTAKI Elosztott Események Elemzése Kutatócsoportjának vezetője, valamint a Veszprémi Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora.  Képfeldolgozással, képek tartalmának értelmezésével, képrekonstrukcióval foglalkozik – új eszközöket, eljárásokat és alkalmazásokat keresve. A beszélgetést vezeti: Dr. Ruttkay Zsófia (MOME Kreatív Technológia Labor).