KULTer.hu - The Bluebay Foxes x Marble Mist // Dupla Lemezbemutató
105954
event-template-default,single,single-event,postid-105954,ajax_updown_fade,page_not_loaded

The Bluebay Foxes x Marble Mist // Dupla Lemezbemutató

2018. dec. 20. - 19:30

Budapest


Akvárium Klub, Erzsébet tér


The Bluebay Foxes
A 2016-ban alakult The Bluebay Foxes zenei világa a brit gitárzenéből és amerika déli államaiból származó rockzenéből merít: dinamikus, lüktető dobtémák, karakteres gitárhangzás, húzós, energikus basszusok és a dallamos refrének jellemzik. 2018-ra a The Bluebay Foxes játszott már Budapest összes kultikus helyén, számos vidéki klubban lépett fel, idén tavasszal az Ivan and the Parazol előzenekaraként vettek részt egy 5 állomásos erdélyi turnén, és őket választotta előzenekarnak a holland Kensington a magyarországi koncertjén. Idén ott voltak olyan nyári fesztiválokon, mint a Volt Fesztivál, Sziget Fesztivál, Campus Fesztivál vagy a SZIN nagyszínpada. Számos single és klip után a zenekar első nagylemezét, a NOW-t mutatja be eddig még nem hallott új dalokkal és vendégekkel.

Marble Mist
A Marble Mist 2017 tavaszán alakult, első, öt dalból álló kislemezüket ugyanezen év őszén adták ki. Mind a négyen az ország más pontjairól érkeztek, azonban a sors és a zene szeretete végül Budapesten hozta össze őket. A város légköre és hangulata a zenéjükben is érződik, beatzenét játszanak, de ebben a beatben a budapesti, és nem a londoni lüktetés szól: zabolátlanabb és misztikusabb, pont, mint a magyar főváros. Véleményük szerint ez egy új stílus: a Budapest beat rock, ahol a beatzene forrását és hangulatát itthonról merítik.

2018-tól a Hangfoglaló Program támogatott zenekarai közé sorolhatók, illetve különdíjban részesültek a Soundcheck tehetségkutatón. Jelenleg első nagylemezük felvételét tervezik, ami az elmúlt egy év zenei termésének manifesztációja.

Jegyek itt érhetőek el. A Facebook-esemény itt található.