KULTer.hu - ÚJ MAGYARHANGOK 5. – Irodalmi képtársorozat
35313
event-template-default,single,single-event,postid-35313,ajax_updown_fade,page_not_loaded

ÚJ MAGYARHANGOK 5. – Irodalmi képtársorozat

2012. nov. 29. - 18:00

Székesfehérvár


Új Magyar Képtár, Megyeház u. 17.


Folytatódik az augusztus végén indult Új magyarhangok-sorozat. Vendégek: Gellén-Miklós Gábor, Sirokai Mátyás. Házigazda: Czinki Ferenc. Szervezők: József Attila Kör, Museum Café.

Van Székesfehérvárnak egy remek kortárs gyűjteménye, amiről sokszor leírtuk már, hogy bizony veri az országos színvonalat, létrejöttének története valóságos legendává érett, ám a fehérváriak gyakran azt sem tudják, hogy létezik, és országos ismertsége is, hogy is mondjuk csak, megkopott. Az okokat nem firtatjuk, még a jó dolgokra is fel kell hívni a figyelmet újra és újra, mielőtt még késő lesz.

Ezért indul el az Új Magyar Képtárban és a Museum Café – Múzeumi Látogatóközpontban az Új magyarhangok-sorozat. Két félév alatt számos fiatal magyar író és költő érkezik majd Fehérvárra, hogy a képtár egyes képeihez kapcsolódó szövegét felolvassa, beszélgessen a gyűjteményről, és ezzel kicsit újra a képtárra irányuljon a figyelem.

November 29-én, csütörtökön este 6 órától Gellén-Miklós Gábor és Sirokai Mátyás lesz a Museum Café és az Új magyarhangok-sorozat ötödik eseményének vendége. A házigazda Gyömrei Anna, a beszélgetőtársuk pedig Czinki Ferenc lesz.

Aki még nem látta korábban az Új Magyar Képtár anyagát, az most szokatlan, kötetlen körülmények között pótolhat mindent, aki pedig ismeri és szereti a gyűjteményt, annak nem kell magyarázni, hogy miért van itt a helye.