KULTer.hu - Újratölthető
89093
event-template-default,single,single-event,postid-89093,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Újratölthető

2017. máj. 15. - 19:00

Budapest


Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Eötvös utca 10.


Az Aulea Alapítvány, cie.ooops – Juhász Kata Társulat Újratölthető (Rechargeable) című közösségi darabját az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben május 15-én mutatják be. Az alkotók: Bot Ádám, Juhász Kata és a Szenior Örömtánc Csapat tagjai – Csirmaz Szilvia vezetésével.

Az előadás alkotói egyszerre kutatják a jövőt és saját vágyaikat, preferenciáikat, énjüket, azaz önképük lecserélhető és leválaszthatatlan szegmenseit, végső soron identitásukat, hogy ez utóbbit megőrizve, arra építve hozhassák létre a jövő társadalmi berendezkedésének modelljét – egyelőre csak a tervező asztalon, vagyis a színpadon, a táncszínház eszközeivel.

Juhász Kata 2006-ban alapította társulatát, amellyel rendszeresen jelenik meg elsősorban Budapesten illetve Európa különböző fesztiváljain. Önálló koreográfiákkal és szólókkal 1996-óta jelentkezik. A Frenák Pál Társulatnak 1998-2006 között volt szólistája, a társulat teljes repertoárját táncolta. Az együttessel vendégszerepelt Európa és Japán színházaiban és fesztiváljain.

Nem a megszokott táncosi pályát futotta be. Gyerekkorában egy évtizeden keresztül műkorcsolyázott és jégtáncolt. Klasszikus és jazztánc tanulmányait 14 évesen kezdte Jeszenszky Endre tanítványaként és különféle tánckurzusok résztvevőjeként. 1992-től a Víg- és Pesti Színház musicaljeiben táncolt. Ekkor fordult érdeklődése a Magyarországon ekkor még gyerekcipőben járó kortárs tánc irányába. Ezek után ösztöndíjasként különböző programokon tanult az Egyesült Államokban, Franciaországban és Ausztriában. Mindezek mellett a SOTE orvosi karán diplomát szerzett.